Bosna i Hercegovina     | 27.04.2022. 11:43 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

“Merhamet” Švedske tokom ramazana osigurao pomoć u vrijednosti 155.000 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. aprila (FENA) - “Merhamet” Švedske osigurao je tokom ramazana pomoć za socijalno ugrožene građane Bosne i Hercegovine, u vrijednosti od 155.000 KM. Ramazansku akciju “Merhameta” Švedske podržale su pojedine islamske zajednice Bošnjaka u Švedskoj, klubovi Bosanaca i Hercegovaca, te partnerske organizacije iz Australije - PAA (Penny Appeal Australia)  i HFA (Humanity For All - Australia).

 

Predsjednik “Merhameta” Švedske Fehim Halilović naglasio je da su u ovogodišnjoj akciji osigurana sredstva za 3.000 ramazanskih paketa, 2.000 iftara, kao i 200 bajramskih paketa/ruksaka za djecu iz socijalno ugroženih porodica.

Pomoć je podijeljena posredstvom Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhameta” u Bosni i Hercegovini i njegovih organizacionih jedinica širom zemlje. 

Ramazanski prehrambeni paketi, njih 3.000, podijeljeni su povratničkim porodicama u 46 gradova Republike Srpske. Dvije hiljade iftara pripremljeno je u “Merhametovim” narodnim kuhinjama u Tuzli, Bihaću, Zenici, Sarajevu, Maglaju, Bosanskom Novom i Bosanskoj Dubici, a dio iftara je pripremio i Regionalni odbor „Merhameta“ Goražde.

Iftari su podijeljeni korisnicima 'Merhametovih' kuhinja. Drugi dio su, 'Merhametovi' aktivisti i volonteri, dostavljali na kućne adrese starih, bolesnih i iznemoglih osoba.

Predsjednik HO 'Merhamet' MDD Kenan Vrbanjac zahvalio je učesnicima akcije, koju više od 20 godina uspješno provodi 'Merhamet' Švedske.

- Čestitam tridesetu godinu aktivnog rada 'Merhameta' Švedske. Zahvaljujući našim ljudima koji žive i rade u Švedskoj, 'Merhamet' u toj zemlji nastavlja da institucionalno pomažu socijalno ugrožene kategorije građana u Bosni i Hercegovini - kazao je Vrbanjac, saopćio je 'Merhamet' MDD.

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Predsjednik mostarskog Gradskog vijeća uručio novčane bonove socijalno ugroženim obiteljima

Mladi doprinose kvaliteti razmazanskih aktivnosti u Prnjavoru

Islamska zajednica u BiH - Utvrđen iznos sadekatul-fitra za ovogodišnji ramazan

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine