Bosna i Hercegovina     | 07.04.2022. 15:27 |

Halilagić: Dan Roma prilika da se iskaže opredjeljenje za stvaranje boljeg položaja Roma u društvu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. aprila (FENA) - Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić uputio je čestitku svim Romima u povodu 8. aprila, Međunarodnog dana Roma, uime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime , saopćilo je Odjeljenje za informisanje Tuzlanskog kantona

Halilagić je naveo da je Dan Roma prilika da se još snažnije iskaže opredjeljenje za stvaranje što kvalitetnijih uslova za život Roma i njihov položaj u bosanskohercegovačkom duštvu.

- Mi u Tuzlanskom kantonu možemo biti zadovoljni činjenicom da su posljednjih godina učinjeni značajni iskoraci u tom pravcu, a posebno u oblasti obrazovanja romske djece. Izučavanje romskog jezika u osnovnim školama u našem kantonu pionirski je projekat na kojem radimo i koji će sigurno doprinijeti očuvanja kulturnog identiteta Roma. Ključan partner u tim aktivnostima bile su nam romske nevladine organizacije koje djeluju u Tuzlanskom kantonu. Vjerujem da ćemo stalnim unapređenjem naše saradnje i u narednom periodu postizati još bolje rezultate - poručio je premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić.
 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Zvizdić: Raditi na poboljšanju životnih uslova svih Roma, a posebno djece i mladih ljudi

Jandroković: Prava Roma u Hrvatskoj su zajamčena Ustavnim zakonom

Zvizdić čestitao Dan Roma: Vi ste građani naše države

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel