Bosna i Hercegovina     | 04.04.2022. 10:27 |

Vatrogasci u HBŽ-u imali 73 intervencije, najviše bilo šumskih požara  

FENA Mario Loncar, Foto: Mario Loncar

LIVNO, 4. travnja (FENA) - Djelatnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad od početka godine intervenirali su 73 puta u gašenju požara, kazao je Feni zapovjednik te postrojbe Mate Jurčević, ustvrdivši kako je najviše bilo šumskih požara.

 

Tomislavgradski vatrogasci, pored toga, imali su dosta intervencija i na zapaljenim objektima, a pomagali su i okolnim općinama u gašenju brojnih požara.

Po Jurčevićevim riječima, Profesionalna vatrogasna postrojba Tomislavgrad ima devet  djelatnika, a posjeduje dvije vatrogasne cisterne te po jedno tehničko i terensko vozilo s opremom za šumske požare.

Također, svi djelatnici su opremljeni osobnom zaštitnom opremom za šumske požare kao i opremom za gašenje objekata.

Općinsko vijeće Tomislavgrad ranije je radi osiguranja zaštite života i zdravlja ljudi i materijalnih dobara usvojilo Odluku kojom je utemeljena Profesionalna vatrogasna postrojba kao sastavni dio Službe za civilnu zaštitu ove općine.

"Profesionalni rang nosi određenu kvalitetu a time i odgovornost. Planom je predviđeno 12 vatrogasaca tako da bi trebalo uposliti još njih četvero. Što se tiče materijalno tehničkih sredstava raspolažemo s dovoljno vatrogasnih vozila s tim da bi, prema spomenutom planu zaštite od požara, trebali imati još jedno zapovjedno i navalno vozilo, tj. vozilo koje ispunjava određene tehničke karakteristike poput raspoloživosti s jednim kubikom vode, pjene i druge opreme", kazao je Jurčević.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Na području HBŽ-a doček Nove godine prošao bez izgreda i incidenata

U školama HBŽ-a proveden Program usavršavanja za poslove provedbe projekata

Predstavnici Ministarstva pravosuđa HBŽ-a i ADS-a FBiH razgovarali o upravljanju ljudskim resursima

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel