Ekonomija     | 31.03.2022. 11:02 |

Preduzeće 'Zenicagas' dobilo energetsku saglasnost za priključenje na transportni sistem

FENA Saopćenje

ZENICA, 31. marta (FENA) - Javno preduzeće „Zenicagas“ d.o.o. Zenica dobilo je „Energetsku saglasnost za priključenje na transportni sistem“ izdatu od operatora transportnog sistema BH-Gas d.o.o. Sarajevo.

Naime, nakon što je preduzeće dobilo rješenje o urbanističkoj saglasnosti za izgradnju primarnog distributivnog gasovoda na području grada Zenica u dužini 39.423,44 m P> 8 bar, time je ispunjen i posljednji uslov za dobijanje „Energetske saglasnosti za priključenje na transportni sistem“ BH-Gasa.

Po riječima Sandina Rizvanovića, direktora „Zenicagasa“, energetska saglasnost je izdata za izgradnju GMRS stanice  priključnog kapaciteta 20.000 Sm3/h za kategoriju distributivni gasovod.

 - To je još jedan korak za razvoj preduzeća „Zenicagas“, koji će omogućiti preduzeću puštanje u pogon primarnog distributivnog gasovoda, nakon njegove izgradnje, a naročito za projekat priključenja Kantonalne bolnice Zenica na mrežu prirodnog gasa. Također, ova saglasnost predstavlja krajnji razultat rada zaposlenika i Uprave preduzeća na zakonitom razvoju preduzeća i ustrajnosti na izgradnji distributivnog primarnog gasovoda - dodao je Rizvanović.

Napomenuo je kako je tom saglasnošću zagarantovano  ustrojstvo i budući razvoj preduzeća, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Zenica. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Gradsko vijeće Zenice donijelo odluku o osnivanju JP "Zenicagas"

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu