Bosna i Hercegovina     | 22.03.2022. 17:02 |

SDPBiH osuđuje necivilizacijsko ponašanje Dodika prema novinarima

FENA Saopćenje, Foto/

SARAJEVO, 22. marta (FENA) - Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine smatra krajnje bezobraznim današnje necivilizacijsko ponašanje člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, kada je pokazao srednji prst novinarima koji su čekali njegovo saslušanje u Sudu Bosne i Hercegovine.

Ovakav potez je, ističu, samo još jedan u nizu nasilničkog ponašanja osobe koja nema poštovanja prema bilo kome, te kao i mnogo puta do sada, odaje nervozu u njegovom javnom nastupu. Godinama smo svjedoci njegovog vulgarnog ponašanja, a u tome pogotovo prednjači u odnosima s novinarima, koji ustvari, samo rade svoj posao.

- Nisu novinari krivi što je Dodik danas morao da se pravda pred istražiteljima Suda BiH o tome kako je stekao milionsku vilu na Dedinju i njegovim poslovnim mahinacijama s Pavlović bankom. Ovakvo ponašanje ne priliči jednom političaru, a pogotovo članu državne institucije, poput Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pa čak i ako se zove Milorad Dodik. Iluzorno je očekivati da se on zbog svog ponašanja izvini članovima novinarskih agencija i redakcija. Ukoliko zaista izostane njegovo izvinjenje pozivamo novinare i njihove redakcije da uzvrate tako što će prestati pratiti njegov rad. Na taj način bi sigurno doprinijeli boljem mentalnom zdravlju građana Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz SDP-a BiH. 

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu