Bosna i Hercegovina     | 17.03.2022. 15:20 |

Privrednici BPK-a Goražde učestvovat će na 11. Sarajevo Biznis forumu

FENA Elma Geca, Foto: Elma Geca

GORAŽDE, 17. marta (FENA) - Privrednicima s područja Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde ove godine bit će omogućeno predstavljanje na 11. Sarajevo Biznis forumu - potvrdila je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Naglasila je da su tu priliku privrednicima iz ovog dijela BiH omogućili Bosna Bank International (BBI) kao organizator i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo koji su potpisali ugovor o strateškom partnerstvu i stvorili uslove privrednicima sa područja Kantona Sarajeva i Bosanskopodrinjskog kantona da predstave projekte investitorima iz cijelog svijeta.

- Jako mi je drago što smo dobili priliku da u saradnji s Ministarstvom za privredu Kantona Sarajevo i BBI bank možemo biti jedan od učesnika ovog prestižnog događaja. Kao premijerka Vlade BPK i ja sam dobila poziv da aktivno učestvujem u svim tim sastancima od kojih bi se jedan trebao održati u petak, 18. marta, gdje ćemo imati više informacija - kazala je Obuća.

Ocjenjuje kako je ovo dobra prilika za BPK Goražde da na jednoj od najvećih privrednih manifestacija u Bosni i Hercegovini predstavi potencijale, ideje i projekte iz oblasti privrede, turizma, obrta i drugih djelatnosti.

- Poenta je da se privredni subjekti, poduzetnici, obrtnici s područja BPK i sve tri lokalne zajednice predstave na jedan kvalitetan način, a jedan od kriterija će biti da to budu uspješne poduzetničke i privredne priče - naglasila je Obuća.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Za projekte 35 neprofitnih organizacija, iz budžeta BPK 151.000 KM

Prijem i nagrade za košarkaše Radničkog i rukometašice Goražda povodom plasmana u PLBiH

U BPK Goražde u toku prijave za upis djece u školu

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel