Bosna i Hercegovina     | 17.03.2022. 11:04 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Skupština Brčkog usvojila izmjene Zakona o pravnim osobama i javnim poduzećima

FENA Saopćenje, Foto/ Skupština Brčko distrikta

BRČKO, 17. ožujka (FENA) – Skupština Brčko distrikta u četvrtak je na redovitom zasjedanju usvojila izmjene Zakona o pravnim osobama i javnim poduzećima koje osniva Distrikt.

Izmjene se odnose na brisanje obveze članova upravnih odbora u javnim poduzećima i pravnim osobama, koji dolaze iz reda državnih službenika, da podnose kvartalna izvješća Skupštini Brčko distrikta BiH, priopćeno je iz Skupštine.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da se pristupilo izmjenama navedenih zakona jer je utvrđeno da su ove obveze člana upravnog odbora iz reda državnih službenika suvišne s obzirom na to da predsjednik upravnog odbora podnosi kompletno izvješće o radu Skupštini i Vladi Distrikta.

Milić je napomenuo da je u izmjenama ovih zakona utvrđena i obveza da se raspisivanje javnog poziva za izbor članova Upravnog odbora vrši preko internetske stranice Skupštine, odnosno internetskih stranica pravnih osoba.

- Do sada je vrijedilo da se ti javni natječaji objavljuju u tri dnevna lista koja izlaze na prostoru BiH. U ostalim zakonima ta norma je brisana i načelo transparentnosti ostvaruje se i kroz objavu javnog poziva na internetskoj stranici, što će predstavljati i određene uštede u samom proračunu - pojasnio je Milić.

Dalje ističe da predložene izmjene Zakona o dječjoj zaštiti Brčko distrikta nisu prihvaćene jer ih je Vlada Distrikta odbacila zato što iziskuju znatne novčane implikacije. Također smatra da takvim izmjenama, na istovjetan način, nisu obuhvaćene sve kategorije stanovništva na koje se Zakon odnosi.

- To ne znači da se u idućem razdoblju ova materija neće sveobuhvatno analizirati i sukladno proračunu ponuditi novo rješenje - zaključio je Milić.

Usvajanje izmjena Zakona o stečaju odgođeno je za iduće zasjedanje.

Pored navedenoga, na sjednici je usvojena Odluka o promjeni namjene javnog dobra te nekoliko odluka o utvrđivanju javnog interesa i regulacijskim planovima, dok je na znanje primljeno nekoliko informacija koje su tražili zastupnici, stoji u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Inženjerska komora FBiH - Amandmanski urediti tehničko-tehnološki aspekt izmjena Izbornog zakona

Skupština USK usvojila izmjene Zakona o dopunskim pravima branilaca i njihovih porodica

Izmjene Zakona o pravima demobilisanih boraca, podrška povratnicima u RS

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije