Bosna i Hercegovina     | 15.03.2022. 20:08 |

McAllister: Za BiH nema jednog rješenja

FENA Agencije, Foto/

BRUXELLES, 15. ožujka (FENA) - Predsjednik vanjskopolitičkog odbora, njemački demokršćanin David McAllister izjavio je novinarima nakon sastanka Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta u Bruxellesu da za BiH "nema jednog rješenja, da je BiH u konačnici jedna država s tri konstitutivna naroda i dva entiteta te da to traži spremnost na kompromis i traženje konsenzusa unutar svih političkih skupina i sva tri konstitutivna naroda i ostalih koji žive u toj zemlji".

 

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović u izjavi novinarima nakon sastanka, je rekao da su u raspravi u vanjskopolitičkom odboru Europskog parlamenta  "dvojica bošnjačkih članova predsjedništva" iznijeli unitaristički koncept i da svoje susjede doživljavaju kao neprijatelje.

"Jedan od članova predsjedništva koji je rekao da je Hrvat danas ne može doći na 75 posto teritorija Bosne i Hercegovine kao ni u svoja dva prethodna, prenosi Hina.

Naime, trojica članova predsjedništva BiH i predsjedatelj Doma naroda pokazali su u utorak u raspravi u Vanjskopolitičkom odboru Europskog parlamenta  potpuno različita viđenja kako sadašnjeg trenutka u državi, tako i u pogledu rješenja za izlaz iz krize. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Kordić s predstavnicima Europskog parlamenta o gospodarskom razvoju BiH

McAllister: Vrijeme je da se bh. političari suoče sa dužnostima prema građanima

McAllister: EU je za proširenje, ali kandidati moraju ispuniti uvjete

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel