Bosna i Hercegovina     | 09.03.2022. 17:02 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Čović i Ghelichkhan o unapređenju saradnje BiH i Irana i reformi bh. izbornog zakonodavstva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. marta (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović sastao se danas sa ambasadorom Islamske Republike Iran Gholamreza Alimohammad Ghelichkhan-om.

 

Razgovarano je o bilateralnim odnosima dviju zemalja, kao i zajedničkim nastojanjima u povećanju suradnje u oblasti ekonomije, privrede i trgovinske razmjene. 

Čović je upoznao ambasadora Ghelichkhana o aktuelnim političkim razgovorima na najvišim razinama koji se odnose na reformu izbornog zakonodavstva.

Naglasio je hitnu nužnost izmjena odredbi Izbornog zakona koji trebaju otkloniti anomalije diskriminacije i nametanja političkih predstavnika. 

Legitimno političko predstavljanje konstitutivnih naroda uz omogućavanje aktivnih i pasivnih biračkih prava svima je najveći demokratski test za BiH koji treba omogućiti stabilnost BiH i funkcionalnost njezinih institucija. Implementacija presuda Ustavnog suda BiH i Evropskog suda za ljudska prava su od ključne važnosti za nastavak evropskog puta BiH, zaključeno je na sastanku, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Čović: Vasks neka bude dodatni poticaj svima na zajedništvo, činjene dobra i širenje ljubavi

Čović: Na Vijeću ministara prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je već u proceduri (VIDEO)

Čović čestitao Ramazanski bajram: Neka ovaj blagdan bude obilježen mirom i blagostanjem

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel