Stranačke aktivnosti     | 03.03.2022. 12:24 |

Priopćenje za javnost GO SDP BiH Mostar

FENA Saopćenje

SDP MOSTAR: Tražimo da SDA-ovi krivotvoritelji službenih isprava odmah isele iz obrazovnog sistema

S obzirom da se ovih dana u javnosti pojavila presuda Kantonalnog suda u Mostaru po kojoj je član Gradskog odbora SDA Samir Šejtanić u funkciji rukovoditelja obrazovne institucije lažirao službene isprave kako bi osigurao stranačkom kolegi Aldenu Kajtazu uslove za zapošljavanje u Federalnom ministarstvu obrazovanja, mostarski SDP traži od krivotvoriteljskog dvojca da istog trena napusti obrazovni sistem Federacije BiH i HNK tako što će podnijeti momentalne ostavke na sve svoje trenutne javne funkcije.

Posebno nedopustivim smatramo da jedan od ovog dvojca na osnovu krivotvorenih isprava faktički i formalno upravlja Federalnim ministarstvom obrazovanja, a da se drugi nalazi na mjestu predsjednika Upravnog odbora za mobilnost studenata i nastavnika FBiH.

Također, očekujemo od federalnog premijera Fadila Novalića da zatraži smjenu osobe koja na osnovu krivotvorenih dokumenata obavlja poslove federalnog ministra.

Očekujemo i od kantonalnog ministra obrazovanja da pokrene neophodne radnje kako bi se presuđeni krivotvoritelj službenih isprava odstranio s direktorske pozicije u školi i iz obrazovnog sistema u HNK.

Nedopustivo je da ljudi koji su sposobni krivotvoriti službene isprave u svrhu ostvarivanja ličnih ambicija sada imaju otvorenu mogućnost da upravljaju milionskim iznosima iz proračuna federalnog i kantonalnog ministarstva obrazovanja.

Press služba GO SDP BiH Mostar

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost GO SDP Mostar

Priopćenje za javnost GO SDP Mostar

Mostarski SDP osudio vandalski čin na Sabornu crkvu

Promo

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine 

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti