Sport     | 24.02.2022. 19:42 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Šarić novi predsjednik Sportskog saveza Kantona Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. februara (FENA) - Predstavnici Sportskog saveza Kantona Sarajevo održali su skupštinu na kojoj je Samir Šarić, predstavnik taekwondoa, jednoglasno izabran za novog predsjednika Upravnog odbora.

Kako se navodi, Šarić je jedan od najzaslužnijih za razvoj taekwondo sporta u našoj državi koji u posljednjih nekoliko godina bilježi kontinuirani rast.

- Zahvalan sam kolegama iz drugih sportova za moj izbor, ali mislim da samo zajedničkim snagama možemo učiniti sport boljim u Kantonu Sarajevo. Našem sportu je potrebna generalna reforma, a to možemo učiniti prvenstveno promjenama na lokalnim nivoima - istakao je Šarić.

Osim njega na funkcije su izabrani prof. dr Branislav Crnogorac kao prvi potpredsjednik, Anes Alić kao drugi potpredsjednik, te članovi UO Sportskog saveza Kantona Sarajevo Denis Muhović, Senad Mehičević.

Osim njih izabrana je i predsjednica Skupštine Sportskog saveza Arijana Jaha, te potpredsjednici Namik Omerović i Milan Maksimović.

- Sportski savez Kantona Sarajevo organizovat će manifestaciju izbora najboljih sportista u prethodnoj godini u petak, 25. februara s početkom u 19 sati uz direktan prenos na TVSA - saopćio je Sportski savez KS.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vivicitta ponovo u Sarajevu, utrka zakazana za 3. april

Sportski savez KS - Učiniti sve da ne dođe do ukidanja 'pondera 2'

Sportski savez KS bira najbolje sportiste

Promo

m:SAT  - televizija dostupna bilo gdje

Radionica Digitalne tehnike mjerenja u praksi u INTERA TP Mostar

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!