Regija     | 22.02.2022. 12:16 |

Grubeša na ministarskoj konferenciji "Dobra javna uprava za bolji život na zapadnom Balkanu"

FENA Saopćenje, Foto/ Ministartvo pravde BiH

SARAJEVO, 22. februara (FENA) - Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša sudjelovao je danas na online SIGMA ministarskoj konferenciji "Dobra javna uprava za bolji život na zapadnom Balkanu" u organizaciji OECD-a i Evropske komisije.

Glavni tajnik OECD Mathias Cormann i povjerenik Evropske komisije za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelyi su otvorili konferenciju i prenijeli političke poruke o važnosti dobre javne uprave.

Cilj konferencije je pružanje pomoći u cilju snažnijeg političkog usmjeravanja tekućih reformi javne uprave na zapadnom Balkanu koje bi doprinijele ubrzanju gospodarskog razvoja i poboljšanju dobrobiti građana.

Ministar Grubeša u obraćanju naglasio je da će Ministarstvo pravde BiH kao i do sada, nastaviti sa svojom aktivnom ulogom  na ovom planu. Između ostalog, istaknuo  da je reforma javne uprave samo jedan od reformskih preduvjeta za što brži prijem u EU, ali i nužna za opstojnost društva, od čije učinkovitosti ovise i drugi mnogo složeniji elementi unaprjeđenja kvaliteta života u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Zadić: Za Austriju je prioritet da BiH dobije istinsku perspektivu pristupanja EU

Ministar Grubeša na Regionalnoj konferenciji  'Kultura integriteta: Jačanje antikorupcijskih mjera”'

Grubeša-Poirel: Otkloniti diskriminaciju u izbornom zakonodavstvu BiH

Promo

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine 

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti