Bosna i Hercegovina     | 21.02.2022. 20:52 |

Počela 'Škola skijanja' za više od 4.000 učenika šestih razreda osnovnih škola u KS

FENA Saopćenje, Foto/ Vlada KS

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i u ovoj školskoj godini realizira Školu skijanja za više od 4.000 učenika javnih osnovnih škola, shodno Nastavnom planu i programu za šesti razred iz predmeta Tjelesni i zdravstveni odgoj.

Škola skijanja izvodi se na Bjelašnici i Igmanu, a kako se provodi ova aktivnost danas se uvjerila ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović koja je iskazala zadovoljstvo što će u tekućoj školskoj godini oko 4.100 učenika šestih razreda svih osnovnih škola imati priliku da savladaju osnovne skijaške vještine.

Prilikom razgovora s direktorima, nastavnicima i učenicima istakla je da svima želi puno sreće na savladavanju novih vještina te da učenici steknu lijepe uspomene.  

Ministrica je zahvalila koordinatoru škole Fikretu Radončiću, kao i svim instruktorima, profesorima i direktorima.

Organizacija te aktivnosti podrazumijeva planiranje, koordiniranje i realizaciju tokom februara i marta, kada su vremenske prilike najpogodnije za ovu vrstu terenske nastave. Roditelji/staratelji učenika se popunjavanjem anketnog lista izjašnjavaju o učešću đaka u tom vidu nastave.

Učenici učestvuju u petodnevnoj Školi skijanja od ponedjeljka do petka, pri čemu je oprema svim učenicima osigurana, kao i prevoz, ski lift te angažman instruktora skijanja, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

 Hota-Muminović u studijskoj posjeti Istanbulu

Omeru Osmanoviću dodijenjena zahvalnica Udruženja '182. viteška lahka brigada'

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu