Stranačke aktivnosti     | 11.02.2022. 13:18 |

Saopćenje za javnost KO SDA USK

FENA Saopćenje

DA LI JE FORSIRANJE NEZAKONITE ONLINE SJEDNICE SKUPŠTINE USK PARAVAN ZA POVRATAK FIKRETA ABDIĆA U POLITIČKI ŽIVOT UNSKO-SANSKOG KANTONA?

Produbljivanje krize vlasti u našem kantonu i jalovi pokušaji da se ista prevaziđe otkrivaju obrise uspostavljene saradnje NES i SDP-a s jedne, i Laburističke stranke s druge strane.

Krajiška, ali i cijela bh. javnost ostala je zbunjena i razočarana u novembru prošle godine, kada je vijećnik SDP-a u OV Velika Kladuša spriječio opoziv Fikreta Abdića.

Nakon toga, iako je formalno isključen iz SDP-a, nastavio je djelovati harmonizirano sa lokalnim SDP-om na nivou Općinskog vijeća ove općine, što se najbolje demonstriralo na jučerašnjoj sjednici, kada su vijećnici NES-a i SDP-a uz isključenog Abdićevog spasioca, zajedno podržali materijale čiji je direktni predlagač presuđeni ratni zločinac Fikret Abdić.

Potpuno je jasno da se nepotpisani zahtjev zastupnika Anela Šahinovića za sazivanje online sjednice Skupštine USK planira zloupotrijebiti kao paravan za spas Vlade Unsko-sanskog kantona u režiji Fikreta Abdića uz presudan glas Abdićeve kćerke, zastupnice Laburističke stranke u Skupštini USK. Tako će biti uzvraćeno na uslugu iz novembra-spas od opoziva za spas kantonalne vlasti, ali online putem kako bi se neutralizirao očekivani bunt javnosti.

Građani Unsko-sanskog kantona će s posebnim interesovanjem pratiti ponašanje zastupnica i zastupnika koji su mijenjali političke dresove pravdajući se odbijanjem navodne saradnje sa Laburističkom strankom. Ovaj put su dio projekta koji ne  znači saradnju, nego čuvanje presuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića na poziciji općinskog načelnika Velike Kladuše.

KO SDA USK

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

SDA USK: Nerad Kantonalne skupštine uslovljen je strahom od gubitka vlasti

Skupštinski zastupnici SDA smatraju da je krajnje vrijeme za smjenu vlasti u USK

Saopćenje za javnost SDA USK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu