Sport     | 04.02.2022. 16:12 |

Hamza Čataković novi igrač FK Sarajevo

FENA Saopćenje, Foto/ FENA

SARAJEVO, 4. februara (FENA) -  Fudbalski klub Sarajevo potpisao je dvoipogodišnji ugovor s napadačem Hamzom Čatakovićem.

Čataković je nekadašnji junior Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, koji je u proteklih sedam godina ostvario zapažene rezultate u Slovačkoj, gdje je nastupao za Trenčin.

U dresu pomenutog kluba odigrao je 127 utakmica, postigao 49 golova te 18 uspješnih asistencija. U Sarajevo stiže nakon polusezone u timu CSKA iz Sofije, gdje je sakupio dvanaest nastupa.

- U proteklom periodu postojala je želja za povratkom u Sarajevo. Drago mi je što je sada uspjelo. Sretan sam što sam ponovo tu. Želim dati svoj doprinos u uspješnim rezultatima kluba u narednim godinama i jedva čekam da istrčim pred koševsku publiku. Kada sam debitirao prije nekoliko godina kao junior kluba, nevjerojatan je bio osjećaj, kojeg uvijek nosim sa sobom - poručio je Čataković.

Novi napadač Fudbalskog kluba Sarajevo danas je obavio ljekarske preglede i potpisao ugovor, a već sutra se priključuje prvom timu na pripremama u Antaliji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Rožman: Puno je utakmica do kraja prvenstva, imamo dosta toga pokazati

FK Sarajevo - Sinoć smo svjedočili kulminaciji sudijskih pljački

Rožman: Borcu možemo stati na put u Kupu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu