Kultura     | 31.01.2022. 12:22 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Komedija Danisa Tanovića “Deset u pola” od sutra dostupna online u BiH i regiji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Komedija Danisa Tanovića “Deset u pola” bit će dostupna online od utorka - 1. februara gledateljima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu, putem OnDemand platforme Ondemand.kinomeetingpoint.ba.

 

Film je dostupan online na linku: https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/film/deset-u-pola-not-so-friendly-neighborhood-affair/

Radnja filma događa se u Sarajevu, u maju ove godine. Baščaršija pokušava da se oporavi od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak dolazi ljeto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kad jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla da pojede ”najbolje ćevape u Sarajevu”, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe.

U glavnim ulogama su Branko Đurić i Izudin Bajrović.

- “Deset u pola” nastao je u produkciji Obala Art Centra i Turske radio-televizije (TRT). Partneri filma su BH Telecom, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Visit Sarajevo - saopćio je Pres Kino Meeting Point.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Komedija 'Ubit ću se, majke mi' za Dan žena u Kosači

U kinu Meeting Point izbor filmova nominovanih za Oscara

Specijalna projekcija filma 'Trougao tuge' u kinu Meeting Point, ulaz besplatan

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel