Stranačke aktivnosti     | 09.01.2022. 11:15 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Saopćenje za javnost GDS-a

FENA Saopćenje

GDS BiH poziva na poštovanje i sprovođenje od strane nadležnih pravosudnih institucija BiH Odluke Ustavnog suda Republike BiH iz februara 1992. koji je poništio Deklaraciju samoproglašene Skupštine srpskog naroda u Bosni i Hercegovini i Odluka Ustavnog suda BiH o tome da je neustavno obilježavanje 9.januara kao Dan entiteta RS jer je protivan Međunarodnoj konvenciji o ukidanju svih oblika rasne diskriminacije.Venecijanska komisija je potvrdila da je njegovo obilježavanje neustavno i diskriminatorsko.

Nužno je da institucije države BiH promptno reaguju na zakonom predviđen način,kao i da upute i odgovarajuće diplomatske note zemljama ćiji predstavnici su učestvovali i upoznaju Savjet bezbjednosti UN,Vijeće Evrope,OSCE i EU sa javno demonstriranim ciljevima organizatora ovog neustavnog događaja.

Pres GDS BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

GDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost GDS-a

Saopćenje za javnost GDS-a

Saopćenje za javnost GDS-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu