Bosna i Hercegovina     | 07.01.2022. 15:25 |

Hadžibajrić: Uprkos 'maćehinskom' odnosu viših nivoa vlasti, 2021. bila uspješna

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 7. januara (FENA) - Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić predstavio je danas projekte realizirane u 2021. koju je ocijenio uspješnom, uprkos, kako je naveo, "maćehinskom" odnosu viših nivoa vlasti.

Kao prvi od značajnih projekata u prošloj godini na području te općine naveden je završetak rekonstrukcije vrtića "Bulbuli", a potom i otvorenje prvog punkta Hitne pomoći u Starom Gradu, kao i prvog "Restorana Dobre volje" Udruženja Pomozi.ba. 

Istaknuto je da je Općina radila i na poboljšanju infrastrukture i sadržaja za odmor i relaksaciju na dionici Dariva - Kozija ćuprija, zatim na sanaciji brojnih ulica, sanaciji i obnovi stambenih jedinica socijalno ugroženih građana, projektima iz oblasti socijalne zaštite, te na stipendiranju učenika i studenata.

Za narednu godinu najavljen je nastavak obnove Trga oslobođenja-Alija Izetbegović, a projektom će biti očuvano sadašnje rješenje trga autora Vladimira Dobrovića i Sakiba Hadžihalilovića iz 1976.

Također, najavljena je izgradnja zgrade za smještaj djece bez roditelja i socijalno ugroženih, nastavak izgradnje Muzeja Mersad Berber, te izgradnja objekta s toaletom, trgovinom i dodatnim prostorijama na Darivi.  

U 2022. planirano je i utopljavanje OŠ "Edhem Mulabdić", uvođenje rasvjete u Tunel Vratnik na magistralnoj cesti M5, međuentitetska saradnja na sanaciji puta Gornje Biosko, nastavak sanacije stambenih jedinica socijalno ugroženih građana, kao i nastavak ulaganja u saobraćajnu, putnu i komunalnu infrastrukturu.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

FUP podnio Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Ibrahima Hadžibajrića

Izglasan opoziv Ibrahima Hadžibajrića s pozicije načelnika Starog Grada

Određen jednomjesečni pritvor Ibrahimu Hadžibajriću i Almi Destanović

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel