Bosna i Hercegovina     | 29.12.2021. 20:22 |

SSSBiH-Pozdravio usvajanje Prijedloga dopuna Zakona o električnoj energiji FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. decembra (FENA) - Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine pozdravlja današanje usvajanje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o električnoj energiji u FBiH na sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH.

Iako smo u suštini protiv bilo kakvih poskupljenja u vrijeme kada naši radnici i građani žive u izuzetno teškim uslovima i dosta njih jedva preživljava, cijenimo spremnost delegata u Domu naroda FBiH, posebno podnosilaca amandmana gospode Žuljevića i Konakovića, da učine korak u smjeru zaštite stanovnika Federacije BiH od divljanja cijena. Pokazalo se i ovaj put da parlamentarci imaju mnogo više sluha za građane nego Vlada FBiH koja svojim ishitrenim, nepromišljenim odlukama, a koje su već godinama usmjerene protiv radnika, ali i svih drugih stanovnika FBiH, samo dodatno otežava odveć tešku ekonomsku situaciju u kojoj živimo, saopćeno je iz SSSBiH.

SSSBiH poziva Zastupnički dom Parlamenta FBiH da hitno i po skraćenom postupku usvoji Prijedlog zakona o dopuni Zakona o električnoj energiji u FBiH u tekstu usvojenom na današnjoj sjednici Doma naroda FBiH, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Magoda: Usvojen Prijedlog Zakona o privremenom preuzimanju sufinansiranja sedam institucija kulture

Donji dom španskog parlamenta usvojio sporni zakon o amnestiji za katalonsle separatiste

Grčka usvojila zakon o stranim univerzitetima, spriječeni protesti studenata

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu