Bosna i Hercegovina     | 15.12.2021. 18:43 |

ŽZH korak do prestanka štrajka, Kraljević sindikatu uručio sporazum

FENA Roland Grabovac

LJUBUŠKI, 15. prosinca (FENA) - Učenici srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke uskoro bi ponovno mogli sjesti u školske klupe.

Dopredsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke i ministar financija Toni Kraljević i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružica Mikulić održali su danas sastanak sa predstavnicima Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ŽZH. Na ovom sastanku održanom u prostorijama Ministarstva financija ŽZH u Ljubuškom predstavnicima Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjih školama ministar Kraljević je u ime Vlade ŽZH uručio prijedlog sporazuma. Navedeni sporazum predstavnici Sindikata će predstaviti svojim članovima, a istodobno bi ga na svojoj sutrašnjoj sjednici trebala razmatrati i Vlada Županije Zapadnohercegovačke.

Današnjem sastanku prethodio je sastanak ministra Kraljevića i vodstva spomenutog sindikata kojeg su predstavnici sindikata ocijenili konstruktivnim i vođenim u pozitivnoj atmosferi. Prema riječima ministra Kraljevića potpisivanjem predloženog sporazuma udovoljilo bi se većini zahtjeva sindikata, te bi se osigurale veće plaće uposlenicima u srednjim školama. 

-Prostor za povećanje plaća otvorilo je nedavno vraćanje duga za doprinose proračunskim korisnicima iz ranijih godina prema Poreznoj upravi Federacije BiH, odnosno Zavodu zdravstvenog osiguranja ŽZH, Službi za zapošljavanje ŽZH i Zavodu MIO/PIO Federacije BiH u visini od 15.125.741,60 KM. Smatram kako je predloženi sporazum dobar temelj za naredne razgovore koji bi u konačnici trebali dovesti do novog kolektivnog ugovora, kazao je Kraljević izrazivši nadu kako će isti biti potpisan na obostrano zadovoljstvo. Prihvaćanjem spomenutog sporazuma okončao bi se generalni štrajk srednjih škola i djeca vratila u školske klupe.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Bosanskohercegovački ministri za obrazovanje u radnoj posjeti u Turskoj

Priopćenje za javnost ŽO HDZ-a 1990 HNŽ-a

HDZ1990: Vlada HNŽ-a i resorno ministarstvo odgovorni za 'katastrofalno stanje u obrazovnom sustavu'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu