Bosna i Hercegovina     | 14.12.2021. 11:12 |

Novo Sarajevo - Pronađena laboratorija za uzgoj i proizvodnju marihuane

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. decembra (FENA) - Policija u Sarajevu pronašla je laboratoriju za uzgoj i proizvodnju opojne droge marihuane tokom pretresa jedne kuće u Humskoj ulici u Općini Novo Sarajevo, kao i pretresom pratećih prostorija i auta, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Sarajevskog kantona.

Laboratorija je pronađena u prostorijama koje koristi E.K, rođen 2001. godine u Holandiji, nastanjen u Sarajevu.

To se desilo tokom operativne akcije "Botanika", u noći između 13. i 14. decembra, u periodu od 22.45 do 3.15 sati, kada je izvršen pretres kuće, okućnice, pomoćnih prostorija i automobila koje koristi navedena osoba. Pretres je izvršen pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a učestvovali su policajci Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga - Sektora kriminalističke policije i Uprave policije Kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Pronađena i oduzeta kompletna laboratorija sadržavala je 106 stabljika visokih od 50 do 160 cm koje asociraju na biljnu vrstu 'cananbis sativa' i 2,7 kg suhe zeljaste materije koja asocira na marihuanu.

Od E.K. su također oduzeti četiri mobilna telefona i lična karta na tuđe ime za koju se sumnja da je krivotvorena.

E.K. je u 3.15 sati jutros lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 238. stav 1. i člana 373. stav 2., a u vezi sa stavom 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Krivotvorenje isprave).

Po hapšenju je proslijeđen u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Po završenoj krininalističkoj obradi, on će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti proslijeđen dalje u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

MUP KS - Uhapšeno pet Ukrajinaca na Ilidži zbog otmice Sirijca

MUPKS - Izdata 164 prekršajna naloga zbog parkiranja na mjestima za osobe s invaliditetom

MUP KS: Utvrđen identitet žene čije je tijelo jutros pronađeno u koritu Miljacke

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine