Sport     | 13.12.2021. 15:31 |

Drugi sarajevski "Advent run" 18. decembra u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. decembra (FENA) - Udruženje "Dečki u plavom" 18. decembra drugi put organizira "Advent run", sportski događaj kojim će biti zatvorena ovogodišnja sezona trčanja u Sarajevu.

U prazničnom duhu i humanitarnom karakteru, oko 400 trkača će se okušati na stazi u centru Sarajeva, dužine 5000 metara. Start utrke je u 19.00 sati ispred Zemaljskog muzeja BiH, a trka ide Vilsonovim šetalištem do Dolac Malte, nakon čega se vraća u zonu starta/cilja, saopćili su organizatori.

Proglašenje pobjednika bit će održano u parku između Zemaljskog muzeja BiH i Historijskog muzeja BiH, gdje je planiran i “After Run Party” uz grupu M.A.S.H. i adventske delicije. Atmosferu će uveličati i poznate kiseljačke mažoretkinje. 

Dio sredstava prikupljenih kotizacijom namijenjeno je projektu “Dobrotvorno trčanje” u sklopu kojeg će se prikupiti sredstva za pripremu novogodišnjih paketića za 220 djece u domovima bez roditeljskog staranja u Sarajevu, Zenici i Kulen Vakufu. 

 - Utrka je namijenjena kako vrhunskim trkačima, tako i rekreativcima, pa čak i onima koji se tek namjeravaju okušati u cestovnom trčanju. Pozivamo sve prijatelje, obitelji s djecom, trkače i hodače da se kostimiraju i pridruže nam se u ostvarenju cilja da svako dijete dobije paketić - ističe Darko Lončar, predsjednik udruženja Dečki u plavom, navodi se u saopćenju. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pobjednik prvog izdanja sarajevskog "Beer Mile" Igor Vuković iz Hrvatske

Sutra najveća maratonska utrka u BiH sa 1.200 učesnika iz 29 država

Na maratonskoj utrci u Sarajevu i Istočnom Sarajevu sudjelovat će 1.200 trkača iz 17 zemalja

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli