Bosna i Hercegovina     | 13.12.2021. 10:04 |

Vatrogasci spasili izgubljene lovačke pse s Dinare

FENA Saopćenje

LIVNO, 13. prosinca (FENA) - Djelatnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Ana iz Lištana - Livno u nedjelju su u ekstremno nepovoljnim vremenskim uvjetima s planinskog dijela Dinare spasili izgubljene lovačke pse.

Kako je rečeno iz ovog livanjskog vatrogasnog društva, vatrogasci su na teren izašli nakon poziva da pomognu u potrazi za nestalim psima na Dinari.

- Prije tjedan dana vlasnik i dva psa bili su u lovu na planini, na granici Hrvatske i BiH. U jednom trenutku psi su otišli od vlasnika i od tada im se izgubio svaki trag – priopćili su iz DVD-a Sv. Ana.

Istaknuli su kako je vlasnik odlučio sam poći s hrvatske strane granice u potragu za psima, no zbog nevremena nije stigao daleko. Tada su se u potragu uključili zapovjednik DVD-a sv. Ana zajedno s još tri člana. Put je, kako kažu, bio nemoguć, snijeg je bio velik, a spasitelji su se probijali vozilom sat vremena te pješačili tri sata do kućice u kojoj su ih našli.

Životinje su bile izgladnjele, promrzle i na rubu snage. Vatrogasci su ih nahranili, na rukama odnijeli do vozila te spustili do Lištana gdje ih je dočekao presretni vlasnik, navode iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Ana Lištani -Livno.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Zagreb domaćin Svjetske izložbe pasa

Beč uvodi 'Tim za pse' za harmoničniji gradski suživot

Kod Dubrovnika spašen još jedan kajakaš, traga se za dvojicom

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli