Bosna i Hercegovina     | 24.11.2021. 13:59 |

Kolegij Skupštine KS dopunio dnevni red naredne sjednice Skupštine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. novembra (FENA) - Davanje saglasnosti Ministarstvu za boračka pitanja na potpisivanje ugovora imovinsko-pravne prirode, radi kupovine stanova boračkoj populaciji, bit će na dnevnom redu sjednice Skupštine Kantona Sarajevo koja će biti održana 30. novembra.

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo je na sjednici danas donio odluku da na dnevnom redu SKS bude i Prijedlog odluke kojom se daje saglasnost na osnivanje naučnoistraživačkog instituta za biomedicinski inžinjering, medicinske uređaje i vještačku inteligenciju Verifikacionog laboratorija 'Verlab' d.o.o. Sarajevo", kao i Izvještaj o radu Pravobranilaštva za 2020. godinu.

Pred zastupnicima je i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućeg, zamjenika predsjedavajućeg, te članova stalnih radnih tijela Skupštine KS, programi rada za ovu godinu šest javnih zdravstvenih ustanova kao i Izvještaj o radu Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" za prethodnu godinu.

Nacrt budžeta KS za 2022. godinu, kao i Nacrt zakona o njegovom izvršavanju biće prve tačke ove sjednice.

Pred zastupnicima je i Informacija o slučaju preminule djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja.

Na istoj sjednici, Skupština će se izjašnjavati i o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo, te o Prijedlogu odluke o zajedničkom izvršavanju nadležnosti sa Federacijom BiH u okviru sveukupne reforme javne uprave.

Prijedlozi odluka o usklađivanju statusa javnih preduzeća “Sarajevo-šume”, “ZOI ‘84”, Poljoprivredno dobro “Butmir” i Centra „Skenderija” nalaze se takođe na dnevnom redu ove sjednice, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Za poboljšanje cestovne infrastrukture i sigurnost u prometu odobren utrošak 22 miliona KM

Vlada FBiH donijela odluke o izradi dva strateška dokumenta iz oblasti energetskog sektora

Vlada FBiH - Utvrđene osnovice, iznos i koeficijenti novčanih naknada za 2024. iz boračke oblasti

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel