Bosna i Hercegovina     | 18.11.2021. 15:40 |

Podrška Vlade TK aktivnostima UG 'Vive žene'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. novembra (FENA) - Ministrica pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona Una Harčin, sa saradnicima, održala je sastanak s predsjednicom Udruženja građana "Vive žene“ Jasnom Zečević i saradnicom Danijelom Huremović.

Na sastanku je razgovarano o cjelokupnim aktivnostima i radu UG "Vive žene“, sa osvrtom na obilježavanje globalne kampanje "16. dana aktivizma za borbu protiv rodno zasnovanog nasilja“.

Udruženje je ovom prilikom informisalo ministricu Harčin o planovima i aktivnostima koje će provoditi u sklopu kampanje, koja egzistira 30 godina, te je iznesen prijedlog da se predstavnice udruženja obrate i na sjednici Vlade Tuzlanskog kantona i da članovima podijele bedževe sa bijelom trakom koja predstavlja simbol borbe protiv nasilja, kako bi i Vlada TK bila upoznata i kako bi podržala njihove aktivnosti.

U saopćenju se navodi da su predstavnice Udruženja iskazale zahvalnost na dosadašnjoj podršci Vlade Tuzlanskog kantona, posebno jer je prvi put ove godine rebalansom Budžeta Tuzlanskog kantona ispunila svoju zakonsku obavezu i obezbijedila 30 posto sredstava za finansiranje rada sigurne kuće.

Ministrica je iskazala podršku svim aktivnostima koje provodi UG "Vive žene“ te je izrazila zahvalnost na prilici da se razgovara o mogućnostima i načinima na koje Ministarstvo pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona može pružiti dodatnu podršku aktivnostima, te su dogovoreni konkretni načini buduće saradnje, saopćeno je iz Vlade TK.

 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

'Vive Žene' održale prvi forum 'Moja priča'

Brojne žrtve ratnog silovanja nikada nisu dočekale pravdu

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel