Bosna i Hercegovina     | 12.11.2021. 13:38 |

Premijer Novalić primio novoimenovanog ambasadora Pakistana Raoa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. novembra (FENA) - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu novoimenovanog ambasadora Islamske Republike Pakistan u BiH Akhtara Jamila Raoa, saopćio je Ured Federalne vlade za odnose s javnošću.

Novalić je istakao zadovoljstvo današnjim susretom te naglasio da neće biti zaboravljena pomoć koju je Pakistan pružao Bosni i Hercegovini u proteklom periodu.

Sagovornici su složni da su prijateljstvo dviju zemalja i dosadašnji odnosi dobra osnova za unapređenje i jačanje privredne saradnje.

- S obzirom na to da Pakistan ima značajna iskustva u investiranju u cijelom svijetu, ali i naše potrebe, izuzetno smo zainteresirani za mogućnost ulaganja ove prijateljske zemlje u našu privredu. Postoji potencijal i sada je vrijeme da se započne konkretna privredna saradnja i zajednički projekti. Imamo prostora u brojnim oblastima kao što su industrija, turizam i obrazovanje, ali i da ostvarimo veću razmjenu proizvoda u značajnom broju privrednih djelatnosti - rekao je premijer Novalić. 

Ambasador Raoa je istakao opredjeljenje Pakistana da i dalje pruža podršku i unapređuje prijateljske odnose dviju zemalja te da stoji na raspolaganju kako bi investitorima iz ove zemlje bili predstavljeni potencijali koje Bosna i Hercegovina posjeduje.   

Ovo je nastupna posjeta pakistanskog ambasadora koji u Bosni i Hercegovini boravi od kraja septembra ove godine. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Isak primio u posjetu prvog potpredsjednika Internacionalne romske unije

Ambasador Reilly posjetio Centralnu izbornu komisiju BiH

Krišto u susretu sa Roswall:Vijeće ministara nastavlja istim tempom, reforme trebaju svima u BiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel