Stranačke aktivnosti     | 22.10.2021. 19:39 |

Saopćenje za javnost KO SDA

FENA Saopćenje

KO SDA: Najoštrije osuđujemo primitivizam Mekića, tražimo da se izvini i podnese ostavku  

KO SDA Sarajevo najoštrije osuđuje primitivno ponašanje, uvrede i psovke zastupnika Naroda i Pravde u Skupštini Kantona Sarajevo Amela Mekića izrečene zastupniku SDA Harisu Zahiragiću. Osuđujemo i uvrede njegovog predsjednika Elmedina Konakovića, koje su prethodile ovom incidentu, a koji je zvanice i građane koji su na Kovačima odali počast predsjedniku Aliji Izetbegoviću na godišnjicu njegove smrti nazvao kriminalcima. 

Zabrinjava što ovo nije prvi put da se zastupnici Naroda i Pravde primitivno ponašaju prema drugim zastupnicima i političkim protivnicima jer je javnost nedavno svjedočila šovinističkim uvredama predsjednika NIP-a Elmedina Konakovića prema zastupnici Jasmini Biščević Tokić. Nažalost, već godinama smo svjedoci potpunog urušavanja digniteta Skupštine Kantona Sarajevo, kao i opšte političke komunikacije u Sarajevu te uvođenja neprimjerenih uličnih manira u institucije vlasti u čemu prednjače kadrovi Naroda i Pravde.

Tražimo od Amela Mekića da se javno izvini kolegi Harisu Zahiragiću i da zbog svog sramnog gesta i psovki podnese ostavku na mjesto zastupnika. U protivnom, njegov ostanak u politici i skupštini Kantona Sarajevo će biti potvrda da u NIP-u smatraju legitimnim koristiti najprimitivnije šovinističke urede, psovke i fizičke nasrtaje kao sredstvo političkog i društvenog djelovanja.

PRESS SLUŽBA

                                                                                                                                                                                                 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

KO SDA: Mulahusić objavljuje vlastite a ne stavove SDA

Saopćenje za javnost SDA

Bišćević-Tokić: Osnažiti saradnju Inspekcije i Ureda za borbu protiv korupcije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu