Kultura     | 06.10.2021. 11:59 |

Noći arhitekture u Olimpijskom muzeju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. oktobra (FENA) – "Oktobarske noći arhitekture" bit će održane 8. oktobra u zgradi Olimpijskog muzeja Sarajevo, u organizaciji tima Dana arhitekture Sarajevo u saradnji s Copenhagen Architecture Festivalom.

Kao dio obiježavanja godišnjice rada, Olimpijski muzej Sarajevo će u toku vikenda otvoriti svoja vrata za sve posjetioce.

Program Noći arhitekture započinje premijerom filma ‘Another type of knowledge - a portrait of Dorte Mandrup’ koji je nastao kao rezultat razgovora s jednom od najuticajnijih figura skandinavske arhitekture. Film je portret danske arhitektice i istražuje uslove i prirodu današnje arhitekture, sintezu mjesta i historije, materijalnosti i skulpturalnosti i dosljednu artikulaciju.

Program će se nastaviti dokumentarnim filmom ‘Symmetries’ premijerno prikazanim na Venecijanskom Bijenalu 2021. Film u produkciji Dana arhitekture i Francesca Degl’Innocentija istražuje Sarajevo kroz priče i projekte tri generacije sarajevskih arhitekata. Kao dio saradnje sa paviljonom Italije, film traži odgovor na temu ‘Resilient communities’, saopćili su organizatori.

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bogat program drugog dana festivala 'Dani arhitekture'

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel