Stranačke aktivnosti     | 30.09.2021. 15:19 |

Priopćenje za javnost HS-a BiH

FENA Saopćenje

Priopćenje za javnost

 

Jesmo li spremni na promjene Daytona?

Ovih dana možemo čuti kako posebni izaslanik američkog State Departmenta za izbornu reformu u Bosni i Hercegovini Matthew Palmer predlaže izmjene Daytonskog ustava te samim tim i izmjene Daytonskog mirovnog sporazuma. Jesmo li spremni za ovako duboke i korjenite promjene?

Ukoliko se želi i hoće zadirati u promjene Daytonskog mirovnog sporazuma tražimo da se onda krene ispočetka. Teško je graditi ili adaptirati kuću na lošim temeljima, a ovi prijedlozi kao i do sadašnje kozmetičke promjene to potvrđuju. Stoga pozivamo sve da dobro promisle te za dobro svih u Bosni i Hercegovini krenu u korjenite reforme a ne samo zahvate koji će pokrpati par rupa te držati vodu dok majstori ne odu.

Etnički prefiksi nisu odgovorni za ovako katastrofalno stanje u BiH nego oni koji su od nekih dobili mandat da vladaju na način da ruše sva ljudska prava u ime svojih etničkih skupina. Prozivanjem etničkih skupina je prozivanje naroda a narod nije odgovoran nego pojedinci koji prijete odcjepljenjima, novim tornitetima te oni koji nisu spremni priznati da konstitutivni znači samo jedno a to je jednakopravni. Sukladno načelu jednakopravnosti započnite promišljanje i promjene u koje se upuštate.

 

Ured za informiranje

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HS-a BiH

Priopćenje za javnost HS-a BiH

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel