Kultura     | 30.09.2021. 14:07 |

Otvorena izložba 'Misli Sloboda: Između danas i sutra' autorice Edine Selesković

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. septembra (FENA) - U okviru kampanje javne diplomacije "12 dana mira" koju provodi Ministarstvo vanjskih poslova BiH u Trebinju je otvorena izložba "Misli Sloboda: Između danas i sutra" autorice Edine Selesković.

Trebinje je treći od gradova iz prepoznatljivog bh. trokuta (nakon Bijeljine i Velike Kladuše) u kojem je održana izložba te bh. umjetnice.

Autorica Edina Selesković je radila s mladim Trebinjcima na postavljanju instalacije na koju su ispisivane poruke mira uz razgovor o umjetnosti, miru, suživotu i njihovom viđenju budućnosti u BiH.

Kampanja MVP-a BiH "12 dana mira" finale će imati 4. oktobra u Sarajevu kada će u Umjetničkoj galeriji BiH visokim zvanicama, diplomatskom zboru i medijima biti prikazano sve što je učinjeno na polju pozicioniranja BiH kao zemlje mira, slobode i suživota.

Naglasit će se uloga umjetnika, djece i mladih iz BiH koji su sudjelovanjem pomogli kampanji, kao i angažman više od dvadeset diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH. Zahvaljujući njihovim aktivnostima međunarodnoj javnosti su predstavljene pozitivne priče, ljudi i događaji iz Bosne i Hercegovine.

Od svjetskih gradova kampanja je do danas predstavljena u Berlinu, Pekingu, Milanu, Hagu, Kuvajtu i Rijadu, Madridu, Londonu i Parizu. 

Cilj kampanje javne diplomacije pod nazivom "12 dana mira" je prikazati uspjeh koje je naša zemlja postigla na polju očuvanja mira i promocije suživota u post-konfliktnom periodu, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Seulu velika izložba Muzeja ratnog djetinjstva - Kolekcija iz opkoljenog Sarajeva

Izložba slika 'Paralelno' Emira Kapetanovića u Počitelju

Izložba o dokumentima i pečatima Kotarskog šerijatskog suda u Sarajevu 3. maja u Brusa bezistanu

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli