Ekonomija     | 30.09.2021. 12:52 |

Intesa Sanpaolo banka i Visa ponovo u kampanji 'Inspirisani srcem'

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 30. septembra (FENA) - Intesa Sanpaolo banka i kompanija Visa organiziraju osmu društveno odgovornu kampanju pod nazivom “Inspirisani srcem”, koja je danas predstavljena u Sarajevu.

Od 2013. godine kada je realizirana prva kampanja, do danas, Intesa Sanpaolo banka i Visa su donirali više od 150.000 KM  pojedincima, udruženjima, javnim ustanovama, te bolnicama i porodilištima.

Predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo banke BiH Marco Trevisan je rekao da je Intesa Sanpaolo Grupa vodeća bankarska grupa kada su u pitanju okolišni, društveni i upravljački aspekti, te da se, također, zalaže da postane referentni model u smislu održivosti te društvene i kulturne odgovornosti.

- S tim u vezi i mi u Intesa Sanpaolo banci BiH, članici Intesa Sanpaolo Grupe, realiziramo jedinstveni humanitarni projekt u BiH 'Inspirisani srcem', kojim se već osam godina pomaže lokalnoj zajednici i odgovara na aktuelne potrebe društva. Prethodnom kampanjom pomogli smo rad tri porodilišta u BiH, stoga smo se odlučili da i ovogodišnju donaciju uručimo upravo mjestima gdje život počinje - izjavio je Trevisan.

Kampanji svoj veliki doprinos daju svi korisnici Visa kartica izdatih od Intesa Sanpaolo banke BiH, bilo da je riječ o Visa Inspire ili Visa Platinum karticama.

Menadžer poslovnog razvoja u kompaniji Visa Maida Slatina Mehmedagić, koja se ovom prilikom obratila uime generalnog direktora kompanije Visa za jugoistočnu Evropu Vladimira Đorđevića, rekla je da u partnerstvu sa Intesa Sanpaolo bankom već osam godina pokazuju da su društveni angažmani kompanija i pojedinaca dobar primjer podsticanja donacija u dobrotvorne svrhe.

- Tokom tog perioda, zajedno smo uradili sjajne stvari i ove godine nastavljamo sa istim ciljem i u istom duhu – istakla je Slatina Mehmedagić.

Kampanja će trajati od 1. do 31. oktobra, te će ukupna sredstva koja budu prikupljena tokom mjesec dana trajanja kampanje biti dodijeljena u humanitarne svrhe.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Intesa Sanpaolo Banka BiH isplatila sve penzije za mart

Raiffeisen banka i Visa - Nova digitalna usluga za plaćanja putem mobitela

Visa tvrdi da je prekid usluga izazvan hardverskim problemom, ne cyber napadom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu