Magazin     | 29.09.2021. 16:22 |

Najmlađi Konjičani dobili novo mjesto za sigurnu i bezbrižnu igru

FENA Saopćenje

KONJIC, 29. rujna (FENA) - Općina Konjic u srijedu je na svečan način obilježila završetak radova na uređenju dječjeg igrališta u naselju Luka.

Čin presijecanja vrpce novog dječjeg igrališta obavili su konjički načelnik Osman Ćatić i najmlađi polaznici vrtića u Konjicu.

- Danas smo sretni i veseli. Hvala Općini Konjic što misli na nas - kazali su neki od mališana, koji su se na svečanosti organiziranoj u susret Međunarodnog tjedna djeteta, zahvalnost izrazili pjesmom i plesom. 

Građani Konjica svih generacija s oduševljenjem su dočekali otvaranje uređenog igrališta u naselju Luka te obnovu igrališta i u naseljima Trešanica, Orašje i Kolonija.

- Nešto najljepše što se moglo učiniti u ovom gradu su igrališta, zbog toga sam sretan. Ovaj dan je za mene praznik i hvala načelniku Ćatiću i Općini Konjic na ispunjenom obećanju djeci za Dan općine - kazalo je Ibrahim Halilović stanovnik naselja Luka koji je na otvaranje došao s unukom Tajrom koja je ovom prilikom poručila svima da čuvaju igrališta.

Ovim aktivnostima Općina je djeci Konjica omogućila mjesto za sigurnu i bezbrižnu igru, a svim stanovnicima više parkova i čistog zraka za zdrav život, što će se činiti i u budućnosti, priopćili su organizatori.

Na svečanosti su nastupili mališani iz vrtića Happy kids, Odreda izviđača Neretva Konjic i Osnovne muzičke škole Rezonanca.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Zastava EU podignuta u Konjicu povodom obilježavanja Dana Evrope 2024

Brigadni general Oružanih snaga BiH Mirsad Ahmić sa suradnicima posjetio Konjic

U Konjicu održana 11. MS Community BiH konferencija

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel