Bosna i Hercegovina     | 09.09.2021. 18:56 |

Obilježeno 20 godina postojanja i rada Centra za ekologiju i energiju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. septembra (FENA) - Centar za ekologiju i energiju (CEE) Tuzla prigodnom svečanošću obilježio je u Ateljeu "Ismet Mujezinović" 20 godina uspješnog rada i postojanja.

Od osnivanja 2001. godine pa do danas realizovali su više od 200 projekata i za 100.000 učesnika održano je više od 1.000 edukativnih i praktičnih radionica.

- Počeli smo prije 20 godina od malih edukativnih aktivnosti, prošli smo kroz pilot projekte i počeli smo sa velikim projektima. Sada se nalazimo u situaciji kada u saradnji sa partnerima i institucijama kreiramo zajedničke projekte i realiziramo ih - rekla je direktorica NVO Centra za ekologiju i energiju Tuzla Džemila Agić.

Iz CEE su poručili da su ponosni na svoje rezultate koje su ostvarili u protekle dvije decenije te da će u narednom periodu nastojati raditi u cilju boljeg kvaliteta života građana.

U narednom periodu, Centar će nastaviti djelovati u oblasti zbrinjavanja otpada, planirati sa općinama i gradovima uvođenje primarne selekcije otpada i kompostiranja te energetskoj tranziciji, saopćio je Centar za ekologiju i energiju Tuzla.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

Obilježavanje 30. godišnjice od zatvaranja logora Gabela

Nastavlja se trend zagađenja zraka u Tuzlanskom kantonu

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli