Bosna i Hercegovina     | 13.08.2020. 17:00 |

Granični policajac dobio otkaz zbog zloupotrebe položaja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. augusta (FENA) - Disciplinska komisija za policijske službenike Granične policije BiH donijela je Rješenje o prestanku radnog odnosa policijskog službenika Granične policije BiH Z.V.

On se tereti da je 26. jula 2019.godine, na MGP-u Šamac, na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, tijekom trajanja smjene, u svojstvu vođe tima, odnosno u svojstvu policijskog službenika zaduženog za organizaciju obavljanja graničnih provjera na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac, od S.J. državljanina Njemačke, zahtijevao i primio dar, odnosno novčana sredstva u iznosu od 50 eura da bi omogućio ulazak u BiH putničkog motornog vozila marke Ford, kojim je imenovani upravljao, a za koji, prema navodima S.J., policijski službenik GP BiH Z.V. je tvrdio da vozilo ne posjeduje valjan tehnički pregled tzv. "TUV".

"Disciplinskoj komisiji za policijske službenike Granične policije BiH podnesen je, od Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu, Zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog službenika Z.V. zbog osnovane sumnje da je počinio teže povrede službene dužnosti iz članka 105. stavka (1) točke  9)  Zakona o policijskim službenicima BiH, odnosno iz članka 5. stavka (1) točke 9) i 23) Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti policijskih službenika BiH, koje su definirane kao 'ponašanje koje narušava ugled policijskog tijela' i 'zloupotreba službenog položaja'", saopćeno je iz Granične policije BiH.

Nakon razmatranja podnesenog Zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka i održanog glavnog pretresa, Disciplinska komisija za policijske službenike Granične policije BiH donijela je Rješenje o prestanku radnog odnosa policijskog službenika Z.V., stoji u saopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom