Svijet     | 13.08.2020. 15:58 |

Trojica Španaca poginula, četvrti nestao u kanjonu rijeke u Švicarskoj

FENA Internet

ZURICH, 13. augusta (FENA) - Trojica španskih sportskih entuzijasta poginula su i za četvrtog se pretpostavlja da je smrtno stradao nakon što ih je oluja iznenadila dok su bili u kanjoningu u kanjonu rijeke u istočnoj Švicarskoj, saopćile su vlasti u četvrtak.

Četvrti čovjek iz sjeverne španske regije Navarre, nestao je u kanjonu Parlitobel u kantonu St. Gallen neposredno prije 17 sati u srijedu.

Dvije žene koje su bile dio grupe javile su da su muškarci - u dobi između 30 i 48 godina - nestali kada se nisu pojavili na polaznoj tački nakon žestoke oluje, saopćio je policijski portparol.

Trojica su pronađena mrtva tokom noći, a četvrti nije pronađen uprkos potrazi stotinu ljudi, saopćila je policija na konferenciji za novinare u četvrtak.

Policija je saopćila da četvrti čovjek, koga nije imenovala, nije učestvovao u turi s vodičima nego je odlučio da se zaputi sam. Loše vrijeme prekinulo je potragu prije nego što je nastavljena u četvrtak ujutru.

Kanjoning je putovanje kroz kanjone i klance korištenjem raznih tehnika - pješačenjem, planinarenjem, skakanjem, plovidbom i plivanjem. Regija u kojoj su Španci putovali dobro je poznata - website lokalne turističke agencije opisao ju je kao teren za "višestruke ture kanjoninga vrijedne truda".

Ta aktivnost je popularna u Švicarskoj, ali nosi rizike, posebno u Alpima, gdje se vrijeme veoma brzo može promijeniti i kiša ispuni uske kanjone bujicama vode.

U julu 1999., 21 osoba, od kojih su većina bili Australci, poginula je tokom kanjoning ture s vodičima kada ih je odnijela bujica izazvana iznenadnim pljuskom koji pao tokom njihovog prolaska kroz kanjon, prenosi Reuters.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu