Ekonomija     | 13.08.2020. 11:57 |

Peta B2B konferencija dijaspore ''Reconnect'' danas u Centru za mlade

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. augusta (FENA) - Udruženje bosanskohercegovačko-američkog prijateljstva ''Restart'' uz podršku USAID-ovog Projekta ''Diaspora Invest'' domaćin je pete B2B konferencije dijaspore ''Reconnect'' koja će biti održana danas u Centru za mlade u sarajevskom naselju Grbavica.

Glavna tema događaja je ''Prekoračati nesigurnosti: Ponovno povezivanje u ključnim uslužnim granama''.

Zbog pandemije učesnici će se pridružiti putem zoom aplikacije, a prijavljeno je više od 100 govornika iz BiH i dijaspore. Intervjui, video-prezentacije i mjesto susreta za dio panelista bit će u Centru, sa ograničenim prisustvom publike.

Govornici na video-prezentacijama su Nancy Eslick, Richard Bangs, Alden Bajgorić, Namik Hrle, Indir Osmić, Ester Žigon, Maja Hadžiselimović, Pete Bryant, Randall Puljek-Shank, Zlatan Bajrić, Sanjin Arifagić. Informacije o govornicima dostupne su na https://reconnect.ba/en/speakers.

Video izjava direktorice misije USAID u BiH Nancy Eslick dostupna je za preuzimanje na https://youtu.be/re0T6O-WiJg.

Tri panelista bit će u Centru, a to su voditeljica projekta ''Restart'' Emina Zahirović-Pintarić, predstavnik Inclusive Movement BiH, organizacije bh. dijaspore u SAD-u Indir Osmić te Alden Bajgorić panelist i rukovodeći partner u kompaniji Tiimbuilding Danska.

Novinarima će biti dozvoljeno da uđu na konferenciju te snime inserte i fotografije za potrebe izvještavanja. Početak je planiran u 19.00 sati.

Organizatori su pružili svu potrebnu zaštitu i postupak da bi zaštitili novinare, u potpunosti u skladu sa najvišim standardima zdravstvene zaštite, najavili su organizatori. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta