Bosna i Hercegovina     | 12.08.2020. 17:42 |

Dodik - Idućeg mjeseca novi paket za podršku privredi

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 12. augusta (FENA) - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je danas da će idućeg mjeseca biti realizovan novi paket za podršku privredi, a odnosiće se na lična primanja i investicioni ciklus. 

- I dalje idemo s realizacijom projekata autoputeva, rekonstrukcije magistralnih i regionalnih puteva u Srpskoj za šta će biti izdvojeno 100 miliona KM, kao i drugih kapitalnih investicija, među kojima su elektro-energetski objekti - rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci nakon proširene sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a. 

On naveo da je oko 10.400 ljudi izgubilo radna mjesta, a posao dobilo 9.199 osoba, te da je ekonomska politika SNSD-a usmjerena na očuvanje radnih mjesta i nivoa plata i da je formirano nekoliko fondova s ciljem pomoći privredi. 

- To je prije svega Kompenzacioni fond koji je donio niz važnih odluka i više od 40 miliona KM uputio zdravstvenom sektoru. I Garantni fond je obezbijedio garnacije za kredite privredi u iznosu od 238 miliona KM u pet banaka. Oko 30 odsto više zemlje obrađeno je nego prošle godine, a za agrarni sektor izdvojeno je više od 100 miliona KM umjesto predviđenih 70 - podsjetio je Dodik. 

Prema njegovim riječima, policijski sat neće se ponovo uvoditi, neće biti zasad ni produženja radnog vremena ugostiteljskih objekata, 15 miliona KM osigurano je za nabavku zaštitne medicinske opreme što je dovoljno do marta iduće godine, a uslijedit će i plan vakcinacije. 

- Ne razvijamo vakcinu protiv korone, ali u ovom trenutku podržavamo plan vakcinacije koji će biti obavezujući za građane u Srpskoj. Potrudit ćemo se da nabavimo, što je prije moguće, testiranu vakcinu. Što se tiče vakcine iz Rusije, cijenim da je ovo stvar koju su sproveli u skladu s procedurama i prvo će vakcinu primjenjivati na svoje stanovništvo, što govori da u to treba vjerovati - dodao je Dodik. 

Proširenoj sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a u Banja Luci, osim Dodika, prisustvovali su potpredsjednici stranke Radovan Višković, Nikola Špirić i Igor Radojičić, generalni sekretar Luka Petrović i stranački funkcioneri Zoran Tegeltija, Snježana Novaković Bursać, Igor Žunić, Denis Šulić, Srđan Rajčević, Zora Vidović i Nada Tešanović.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom