Kultura     | 12.08.2020. 20:17 |

Iz zbirke Muzeja Hercegovine predstavljeni kameni ulomci iz antike

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 12. klovoza (FENA) - U sklopu manifestacije "Mostarsko ljeto" u srijedu je u Spomen kući Džemala Bijedića upriličena izložba "Tragovi prošlosti" iz arheološke zbirke Muzeja Hercegovine Mostar.

Izložba predstavlja kamene ulomke iz razdoblja antike i kasne antike s više lokaliteta u Hercegovini. Na izložbi su predstavljeni neki od ukrasnih motiva iz tog razdoblja.

-Izložbu predstavlja 30 kamenih ulomaka iz razdoblja antike, kasne antike i početka srednjeg vijeka s više lokaliteta Hercegovine - kazao je autor izložbe, kustos Muzeja Hercegovine Mostar, prof. povijesti Edin Mulović.

Po njegovim riječima, veći dio ulomaka koji su predstavljeni pronađen je na lokalitetu Cimske bazilike, donje bazilike u Žitomisliću, bazilike iz Mokrog kod Širokog Brijega, Duvanjskoga polja i na području Čitluka.

Mulović je naveo kako zadnjih godina i nemaju nekih posebnih arheoloških i povijesnih iskapanja, nego se bave isključivo obnovom i sanacijom stare zbirke koja je u minulom ratu uništena. Međutim, napominje kako u budućnosti svakako planiraju i arheološka istraživanja.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti