Bosna i Hercegovina     | 12.08.2020. 14:29 |

Ovjera prijava političkih subjekata za učešće na lokalnim izborima u Mostaru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. augusta (FENA) - Razmatrajući Izvještaj o izvršenim provjerama prijava političkih stranaka i neovisnih kandidata Centralna izborna komisija BiH je na sjednici održanoj danas počela proces ovjere političkih subjekata za učešće na predstojećim lokalnim izborima 2020. godine u Gradu Mostaru zakazanim za nedjelju, 20. decembra ove godine. 

Centralna izborna komisija BiH je danas ovjerila prijave za učešće na izborima u Gradu Mostaru za 23 političke stranke, koje u potpunosti ispunjavaju zakonom propisane uvjete za ovjeru.

Zbog nedostataka u prijavi (nedovoljan broj validnih potpisa podrške birača ili nedostaje dokaz o uplati takse) 15 političkih stranaka će biti obavještene o nedostacima i ostavit će im se rok od dva dana da otklone nedostatke. Odbijena je prijava jedne političke stranke zbog nedovoljnog broja podnesenih potpisa podrške birača. 

Centralna izborna komisija BiH je danas ovjerila prijave za učešće na izborima u Gradu Mostaru za osam neovisnih kandidata koji u potpunosti ispunjavaju zakonom propisane uvjete. Odbijena je prijava jednog neovisnog kandidata jer prijava sadrži više nedostataka.

Nakon što okonča proces ovjere prijava političkih subjekata za učešće na Lokalnim izborima 2020. godine u Gradu Mostaru, Centralna izborna komisija BiH će pregled ovjerenih političkih subjekata objaviti na web stranici Centralne izborne komisije BiH, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo