Bosna i Hercegovina     | 11.08.2020. 15:12 |

Mještani Oboraca kupaju se u bazenu čiju su izgradnju sami inicirali

FENA Mevlida Ridžal

DONJI VAKUF, 11. augusta (FENA) - Spas od ljetnih vrućina stanovnici Oboraca kod Donjeg Vakufa sve više traže u bazenu čiju su izgradnju sami inicirali prošle godine, a koji se odnedavno nalazi u blizini njihovih kuća.

Bazen je dimenzija 25x9,5 metara, dubok je od jedan do dva i po metra, i već je postao omiljeno mjesto kupača s područja donjovakufske općine, te brojnih znatiželjnika koji posjećuju lokaciju starog kupališta u Balihodžićima.

Uz mještane, određen iznos sredstava koja su bila potrebna da se bazen stavi u punu funkciju, osigurala je Općina Donji Vakuf, te jednim dijelom Omladinska banka.

-Radi se, svakako, o veoma značajnom projektu, kako za žitelje ovog dijela grada, tako sve građane naše općine. Ljudi koji dolaze ovdje su uglavnoim zadovoljni, i sretni se vraćaju kućama - kazao je predsjedavajući Općinskog vijeća Donji Vakuf Naser Rujanac.

U planu je da se već idućeg ljeta na bazenu u Oborcima organizira škola plivanja za najmlađe, te upriliče organizirane posjete svih zainteresiranih kupača. 

Interesantno je da se bazen puni vodom s obližnjeg potoka, i da cijelo područje obiluje brojnim izvorima pitke vode, koji su itekako važni u periodu visokih dnevnih temperatura.

Obaveza onih koji dolaze na kupanje u Oborce je da poštuju utvrđena pravila ponašanja, a djeci je dozvoljen ulazak u bazen samo u prisustvu odraslih osoba.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo