Ekonomija     | 10.08.2020. 17:57 |

'Liderstvo u doba korone' tema konferencije posvećene menadžmentu u Beču

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. augusta (FENA) - "Liderstvo u doba korone" tema je ovogodišnje 12. međunarodne konferencije posvećene menadžmentu "Global Peter Drucker Forum" koja će 29. i 30. oktobra biti održana u Beču.

Ovogodišnji skup, sa smanjenim brojem učesnika i u skladu s epidemiološkim mjerama, bavit će se rukovođenjem u svijetu nakon pandemije. Za okruglim stolovima će, između ostalog, biti govora i o "budućnosti kancelarije", te životu s koronavirusom.

Kriza izazvana koronavirusom stavila je fokus na lidere i njihovo djelovanje. Pokazalo se kako lideri mogu uspjeti, ali i podbaciti u donošenju kratkoročnih odluka i anticipiranju dugoročnih posljedica.

Stoga će neke od tema Peter Drucker Foruma biti vrijednosti, kultura organizacije, razvoj talenata i društvena odgovornost preduzeća, ali i digitalna transformacija, umjetna inteligencija, te uspješna primjena praksi iz drugih oblasti.

Učesnici će govoriti i o podizanju kvalitete liderstva, ponašanju lidera kao i o tome da li je Druckerov model "efikasnog rukovodioca" još uvijek odgovarajući.

Peter Drucker Forum je prvi put održan 2009. u Beču i predstavlja jednu od vodećih globalnih konferencija o menadžmentu. Nazvan je po jednom od najznačajnijih teoretičara menadžmenta dvadesetog stoljeća, koji je menadžment posmatrao kao stub presudan za razvoj i napredak svih oblika organizacija i institucija, saopćeno je iz Eurocomm-PR Sarajevo.

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'