Stranačke aktivnosti     | 09.08.2020. 21:32 |

Priopćenje za javnost GO HDZ-a BiH Mostar

FENA Saopćenje

Bošnjacima malo i tri boda

Na samom početku naglašavamo kako bilo kakav oblik nasilja i narušavanja javnog reda i mira ne može biti prihvatljiv niti imati bilo kakvo opravdanje.

Navijački sukobi i sve što dolazi uz to nije izmišljeno u Mostaru, niti su navijačke skupine u Mostaru po nečemu drugačije u odnosu na neke druge gradove. Međutim ovaj, nažalost ne i posljednji nego samo jedan u nizu, navijački sukob, zahvaljujući licemjerju pojedinih predstavnika političkih stranaka što kroz stranačka priopćenja što kroz tzv. "stručna mišljenja", dobit će odnosno već je dobio posebnu političku konotaciju.

Mostar je zaista poseban i specifičan u odnosu na sve ostale gradove ne samo u Bosni i Hercegovini, ali je očito da tu posebnost ne vidimo svi na isti način. Nekima je prihvatljivo da imamo posebne izbore, nekima je prihvatljivo i da nemamo izbore 12 godina ali se u javnosti pretvaraju da im je to neprihvatljivo. Ima i onih koji u svom izmaštanom svijetu sportsku pobjedu doživljavaju kao uvod u političku pobjedu. Sve više je onih koji sve što se dogodi u Mostaru guraju u politički kontekst pa tako i vreća smeća ima nacionalni ili politički predznak.

Zlonamjerno pojednostavljivanje i jednostrano predstavljanje u svrhu ostvarivanja određenih političkih ciljeva i svojevrsna priprema terena za lokalne izbore ovog Božića, bi zahvaljujući selektivnom izvješćivanju, pa čak i montiranju određenih sadržaja, čemu nažalost svjedočimo i u programu državnih medijskih kuća, možda i prošlo da nije Mostarki i Mostaraca koji predugo gledaju iste matrice skidanja i prebacivanja odgovornosti, zamjene teza i pretvaranja svega u Mostaru u ''slučaj''.

Pozivamo sve političke stranke u gradu Mostaru, da ako već nisu sposobni ponuditi određeni program građanima grada Mostara i na taj način se predstaviti biračima i možda dobiti njihov glas na lokalnim izborima, da ne koriste ovu i slične situacije za političku korist, jer građani Mostara su odavno prozreli takav pristup i bilo bi bolje da oslobode medijski prostor od svojih reakcija i pozivanja na odgovornost, jer ima sasvim dovoljno tema i sadržaja u Mostaru koje zaslužuju mjesto u javnom prostoru.

 Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti