Bosna i Hercegovina     | 07.08.2020. 18:50 |

KS: Upućena naredba Grasu i Centrotransu o poštivanju epidemioloških mjera

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. augusta (FENA) - Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je ponovo naložilo prijevoznicima koji obavljaju javni linijski prijevoz putnika na području KS,  preduzećima Grasu i Centrotransu, njihovim uposlenicima, kao i putnicima u njihovim vozilima  poštivanje preporuka Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Prijevoznici su u obavezi uposlenike koji razviju simptome kao što su kašalj, povišena tjelesna temperatura, bol u grlu, uputiti  da se obrate svom ljekaru te da sa takvim simptomima ne dolaze na posao.

Vozači koji upravljaju vozilima  moraju nositi ličnu zaštitu opremu (maska), dok upravljaju vozilom javnog linijskog prijevoza putnika.

Ostale službene osobe koje se nalaze u vozilu, redari, kondukteri i kontrolori moraju nositi maske kao ličnu zaštitnu opremu.

Korisnici koji koriste usluge javnog linijskog prijevoza moraju koristiti ličnu zaštitnu opremu  (maske), a preporučuje se korištenje rukavica.

Bez propisane zaštitne opreme korisnicima neće biti dozvoljen ulaz u vozila.

Sjedišta moraju biti vidljivo obilježena sa uspostavljenim razmakom koji obezbjeđuje odgovarajuću fizičku distancu između putnika, a u skladu sa preporukama ZZJZ KS i FBiH.

Na stajalištima, gdje to uslovi dozvoljavaju, moraju biti vidno istaknuta pravila ponašanja u vozilu javnog prijevoza putnika, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo