Stranačke aktivnosti     | 07.08.2020. 16:47 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza BiH

FENA Saopćenje

Građanski savez BiH pozdravlja ovim putem nalaze izvještaja američkog State Departmenta o razmjerama malignog uticaja Rusije u našoj zemlji, koji potvrđuju naše višegodišnje stavove o tome, ali i zalaganje za hitru integraciju u NATO.

 
Ono što nas međutim brine je što se na osnovu tog izvještaja i drugi dokumenata može slobodno doći do zaključka da je ruski maligni uticaj ušao i u institucije Federacije BiH. Naime, u tzv. godišnjem izvještaju koji separatistička vlast SNSD svake godine šalje UN-u, navodi se, direktno se pozivajući na ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljošu Čamparu, da je ruski uticaj u BiH, teorija zavjere.
 
Ako strateški najvažniji i dugogodišnji saveznik BiH tvrdi da je ruska politika u BiH uticala čak i na rezultat izbora, a federalni ministar policije to naziva zavjerom, onda je jedino logično pitanje: da li je Aljoša Čampara agent ruskog uticaja u BiH i koliko dugo? Isto tako, ako se nedvojbeno glavni igrač ruskog autoritarnog režima na Balkanu, Milorad Dodik poziva na Čamparu u negiranju ruskog uticaja u BiH, ostaje pitanje koliko daleko ide Čamparina lojalnost politikama usmjerenim na dezintegraciju ove zemlje?
 
Obavješteni znaju da je gatački klan odigrao ključnu ulogu u poklanjanju Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku tzv. “mehanizma koordinacije”, koji je i danas jedan od najefikasnijih instrumenata spomenutog dvojca u rastakanju državnih nadležnosti. Ali, Čamparino otvoreno stajanje u službu politike zemlje koja je tokom devedesetih dok je on kao dezerter bio u Njemačkoj u BiH slala “dobrovoljce” da pucaju po Sarajevu i siluju po Višegradu, prelazi sve granice.
 
Građani FBiH imaju svako pravo i osnova da se zabrinu za vlastitu sigurnost, s obzirom na to da ministar policije saučestvuje u relativizaciji ruskog malignog uticaja u našoj zemlji. Ista ta politika stoji iza državnog udara u našem susjedstvu. Ako FBiH ikad postane Transnistria, a ruske obavještajne alužbe budu slale “kozake” i u Sarajevo, nema sumnje da ćemo za to imati da zahvalimo isključivo Čampari.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'