Ekonomija     | 07.08.2020. 15:11 |

Milić obišao radove obnove magistralnih i regionalnih cesta u Brčkom

FENA Saopćenje

BRČKO, 7. kolovoza (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić obišao je u petak radove na cestama u Donjem Breziku pojasnivši pritom kako je u Brčkom u tijeku realizacija projekta rehabilitacije četiri dionice magistralnih i regionalnih cesta u iznosu od 2.600.000 maraka.

On je dodao da se radovi obavljaju na temelju odluke Skupštine Brčko distrikta BiH o preusmjeravanju sredstava viška prihoda nad rashodima Javnog poduzeća "Putevi Brčko".

"Danas je počelo asfaltiranje dionice u Donjem Breziku od Pirometala prema kružnom toku na Ilićki ukupne duljine 2.260 m. Ukupna vrijednost tog dijela projekta iznosi oko 660.000 maraka. Radi se skidanje postojećeg oštećenog i izrada novog nosivog i habajućeg sloja, sanacija i uređenje oborinske odvodnje, zamjena oštećenih slivnika, popravak pješačkih staza te nova horizontalna prometna signalizacija", priopćila je Vlada Distrikta.

Ranije je završena dionica rehabilitacije M14.1 (kružni tok Bolnica do radara na Gluhakovcu) za 562.000 maraka, dionica R460 (od pruge ispod Bukvika do mosta na Tinji) za iznos 480.000 maraka, a u završnoj fazi je ugovaranje dionice R460 (kružni tok "Fis" prema Bukviku) za oko 450.000 maraka.

"Jako je važno za stanovnike ovog dijela Brčkog da će se uz ovaj projekt graditi i nova pješačka staza od potoka Blizna prema Majevičkoj kući u naselju Brezik", rekao je gradonačelnik Milić.

Ravnatelj "Bijeljina puta", koji je izvođač radova, Nemanja Đaković istaknuo je da se radovi izvode planiranom dinamikom i da će biti završeni do konca mjeseca.

"Do kraja ovog mjeseca planiramo završetak rehabilitacije kompletnog cestovnog pravca M14 od Ilićke do Pirometala. Prva faza asfaltiranja odvija se pod privremenom obustavom prometa, dok će tijekom završne faze asfaltiranja par dana biti totalna obustava prometa. Zamolio bih sudionike u prometu za malo strpljenja dok traje izvođenje radova", kazao je Đaković i pritom naglasio kako navedeni projekt pokazuje još jednu korektnu suradnju JP 'Putevi Brčko' i Vlade Brčko distrikta BiH.

Gradonačelnik Milić rekao je novinarima da je, osim spomenutih radova na rehabilitaciji cesta koje investiraju JP "Putevi Brčko", u ovoj godini Odjel za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH investirao ili pripremio za realiziranje projekte u vrijednosti od 6.500.000 maraka, navodi se u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'