Ekonomija     | 07.08.2020. 12:35 |

Saradnja Banje Luke i Trebinja u oblasti preduzetništva, turizma i poljoprivrede

FENA Saopćenje

TREBINJE, 7.augusta (FENA) - Predstavnici razvojnih agencija Trebinja i Banje Luke potpisali su danas sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji koji podrazumijeva izradu i realizaciju razvojnih projekata iz oblasti preduzetništva, turizma i poljoprivrede.

Mario Milanović, direktor Gradske razvojne agencije Banja Luka, istakao je da će sporazum omogućiti da i trebinjska razvojna agencija bude dio grupacije koja okuplja najveće razvojne agencije regiona iz četiri zemlje - Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH.

-To konkretno znači da će Trebinje ubuduće moći da bira projekte koje smatra strateški značajnim za razvoj grada - rekao je Milanović.

Direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Trebinja Dražen Bošković ističe da je službena verifikacija saradnje razvojnih agencija u prvom redu usmjerena na upoznavanje s potencijalima, a potom i prepoznavanje razvojnih prioriteta dva grada.

-U nastavku bi trebalo da uslijedi izrada konkretnih projekata i apliciranje - kako prema javnim izvorima finansiranja, tako i prema međunarodnim donatorima - kazao je Bošković.

Sporazum je potpisan u Trebinju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'