Sport     | 07.08.2020. 11:56 |

Mostarski gradski derbi u 2. kolu Premijer lige BiH (VIDEO)

FENA Denis Leko

MOSTAR, 7. kolovoza (FENA) - Gradski derbi između Zrinjskog i Veleža odigrat će se u drugom kolu nogometne Premijer lige BiH koje je na rasporedu u subotu, 8. kolovoza, s početkom u 19 sati na stadionu "Rođeni" u Mostaru.

Trener FK-a Velež Feđa Dudić kazao je kako će ovo za Velež biti povijesna utakmica.

- Ovo je prvi put da će se utakmica na stadionu "Rođeni" igrati pod reflektorima u noćnom terminu i sigurno da će to biti upisano u knjige o povijesti Veleža. Što se tiče ovog derbija, još od susreta protiv Željezničara očekujemo početak nove utakmice jer nam je bilo teško nakon tog poraza u prvom kolu - kazao je Dudić.

Trener "Rođenih" dodaje kako se nada da će ekipa sutra dokazati kako je navedeni poraz bio samo loš dan.

- Kad izgubiš 3:0 ne možeš ništa pričati, nego samo šutiš, radiš i čekaš novu šansu, novo dokazivanje. Mi zaista željno iščekujemo sutrašnji derbi da pokažemo da je ono zaista bio samo loš dan, a ne stvarna slika ekipe Veleža - kazao je trener Dudić.

Trener HŠK-a Zrinjski Mladen Žižović istaknuo je kako je njegova ekipa u ovom trenutku u psihološkoj prednosti u odnosu na Velež.

- S obzirom da oni iščekuju ovu utakmicu, mi ćemo to njihovo moranje, čekanje i taj naboj pokušati iskoristiti pa da jednom smirenom i kvalitetnom igrom pokažemo da smo mi Zrinjski, najuspješniji nogometni kolektiv otkad se igra zajednička Premijer liga BiH - navodi Žižović.

Velež je, po njegovim riječima, od prošle godine napravio iskorak što se tiče igre i pristupa, a pogotovo dolaskom trenera Dudića.

- Bazirani su na dobroj igri, pogotovo na domaćem terenu i imaju dovoljan broj kvalitetnih igrača koji mogu riješiti utakmicu. Naše je da evidentiramo njihove kvalitetne strane, koje itekako imaju, da ih zaustavimo i pokažemo kako u redovima Zrinjskog ipak ima boljih igrača. Očekujemo ravnopravnu utakmicu, ali i da ćemo doći do pozitivnog rezultata - kazao je trener "Plemića".

Golman Veleža Adnan Bobić istaknuo je kako će ovaj derbi bez publike biti jako težak.

- Publika je za nas uvijek bila 12. igrač i davali su nam vjetar u leđa da igramo bolje, ali svejedno se spremamo, slušamo upute trenera, izaći ćemo i dati najviše od sebe da obradujemo navijače i operemo naš obraz nakon poraza na Grbavici - istaknuo je Bobić.

Nogometaš Zrinjskog Pero Stojkić kazao je kako su on i ekipa maksimalno spremni za sutrašnju utakmicu.

- Derbi nije derbi bez navijača, ali i nama i ekipi Veleža ova utakmica puno znači tako da ćemo dati sve od sebe kako bi došli do povoljnog rezultata - kazao je Stojkić.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/4787

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1MGW5pRE-MGDBqy5xAqU855xUIB8bYDAe?usp=sharing

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!