Stranačke aktivnosti     | 06.08.2020. 19:39 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Hitnu sjednicu Skupštine KS zbog pogoršane epidemiološke situacije tražili su opozicioni klubovi u Kantonu Sarajevo - Narod i pravda, Socijaldemokratska partija, Naša stranka i Nezavisna bosanskohercegovačka lista - samostalni zastupnici.

Ovaj zahtjev odbili su pripadnici vladajuće većine u Kantonu Sarajevo, bez davanja adekvatnih razloga. Redovnu sjednicu zakazali su tek krajem mjeseca, što pokazuje potpunu nepovezanost sa stvarnošću, smatraju pripadnici opozicije u Kantonu Sarajevo:

“Broj zaraženih u Kantonu Sarajevo svakodnevno raste, stanje u glavnom gradu BiH je najgore od početka pandemije, građani i građanke su u strahu. Održavanje hitne sjednice nikada nije bilo potrebnije. Trenutna situacija je crveni alarm, a vladajuća većina traži više vremena za pripremanje sjednice. 

Sve dok je zdravstveni sistem pred kolapsom, jer zdravstveni radnici rade mjesecima bez odmora, dok nema osobe na čelu Ministarstva zdravstva i dok građani i građanke nisu upoznati sa putem pacijenta nemate pravo na traženje više vremena.

Odbijanje hitne sjednice Skupštine na kojoj biste nam morali odgovoriti na pitanja koja zanimaju i građane i građanke samo je pokušaj zataškavanja katastrofalnog rukovođenja ovom krizom.

Jasno je da su pogoršanje krize odgovorni apsolutno svi nivoi vlasti, ali to ne amnestira vladajuću većinu u Kantonu Sarajevo!”

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!