Svijet     | 06.08.2020. 15:17 |

Još dva člana posade norveškog kruzera testirana pozitivno na koronavirus

FENA Internet

TROMSOE, 6. Augusta (FENA) - Univerzitetska bolnica u sjevernoj Norveškoj saopćila je da su još dva člana posade norveškog kruzera testirana pozitivno na koronavirus, povećavajući ukupan broj zaraženih na 55.

Nakon izbijanja zaraze na MS Roald Amundsen, vlasnik broda zaustavio je sve plovidbe u ponedjeljak a Norveška je zatvorila sve svoje luke za kruzrere na dvije sedmice.

Univerzitetska bolnica u sjevernom norveškom gradu Tromsoe, sjeverno od arktičkog kruga, gdje je brod trenutno usidren, saopćila je da su dvije osobe primljene u četvrtak. Oni su opisani kao strani državljani koji rade na MS Roald Amundsen.

Ranije je norveški institut za javno zdravstvo saopćio da je tokom putovanja broda u prošlom mjesecu ukupno 37 članova posade i 16 putnika testirano pozitivno. Svi putnici su registrovani kao državljani Norveške.

Kruzer često djeluje kao lokalni trajekt, putujući od luke do luke duž zapadne norveške obale. Neki putnici su iskrcani duž njegove rute a vlasti strahuju da bi oni mogli proširiti virus na lokalne zajednice, prenosi AP.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'