Kultura     | 06.08.2020. 08:28 |

Mladi mostarski umjetnik Adrian Tarčuki održao prvi solistički koncert

FENA Saopćenje

MOSTAR, 6. kolovoza (FENA) - Mladi umjetnik Adrian Tarčuki sinoć je u Centru za kulturu Mostar održao prvi solistički koncert pod nazivom "Večer klasične gitare" u okviru međunarodne kulturne manifestacije "Mostarsko ljeto 2020".

Tarčuki je istaknuo kako mu je velika čast i zadovoljstvo da je upravo njegov prvi solistički koncert dio ove velike manifestacije, a na kojem je publici izveo pripremljeni program od devet skladbi klasične glazbe iz 19. i 20. stoljeća od skladatelja I. Albeniza, F. Tarrege, J. Rodriga i R. Dyensa.

"Kao mali pokazivao sam talent za glazbu, pa su me roditelji upisali u glazbenu školu. Pohađao sam osnovnu glazbenu školu I i II stupnja, zatim srednju I i II stupnja i evo ove godine sam diplomirao, a uskoro će već 10 godina otkad sviram i bavim se klasičnom glazbom", kazao je mladi umjetnik.

Dodao je da se želi nastaviti baviti klasičnom glazbom i u budućnosti, priopćeno je iz Mostarskog ljeta.

"Stekao sam veliku ljubav prema klasičnoj gitari prvenstveno, a i klasičnoj glazbi, pa planiram upisati glazbenu akademiju i baviti se ovim profesionalno", naglasio je Tarčuki.

Adrian Tarčuki rođen je 2001. godine u Mostaru. Počeo je svirati gitaru s 9 godina. Nastupao je na internim koncertima glazbene škole i sudjelovao na brojnim kulturnim događanjima u Mostaru, kao i na Federalnim i međunarodnim natjecanjima gitare gdje je osvojio brojne nagrade.

U okviru Mostarskog ljeta večeras će se u prostorijama Narodne biblioteke Mostar na Luci održati izložba "Mustafa Ćeman u vremenu" autora Esmira Bašića s početkom u 20 sati, stoji u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana